”Poezija u slici” u Sisku

”Poezija u slici” u Sisku

Srdačno ste pozvani na otvorenje izložbe studenata Nastavničkog odjela Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu „Poezija u slici“ te razgovor s dr. Borisom Vrgom o knjizi Banijska književna antologija u četvrtak, 13. listopada s početkom u 19 sati u Državnom arhivu u Sisku, Frankopanska ul. 21.

Izložbu inspirirali su fragmenti iz knjige Banijska književna antologija koju su dr. Boris Vrga i književnik Miroslav Kirin pripremili kao odgovor na razorni potres u Petrinji krajem 2021. godine, a Hrvatski P.E.N. centar u suradnji s Meandar Mediom objavio nekoliko mjeseci nakon potresa.
Radovi su djela studenata Nastavničkog odsjeka ALU te kroz dvadesetak plakata B1 formata prikazuju poeziju u drugačijem obliku, kombinacijama riječi i slikama prikazanima kroz različite tehnike kao dašak optimizma u vremenu postpotresne obnove i oporavka.

Mentori studentima bili su prof. Snježana Ban i voditelji-mentori na Nastavničkom odjelu ALU Igor Čabraja i Iva Ćurić na grafici, Vlasta Žanić i Vojin Hraste na kiparstvu te Ante Rašić i Snježana Ban na slikarstvu.

Izložba ostaje otvorena do 28. listopada i posjetiti ju možete u radno vrijeme Državnog arhiva u Sisku. 

Veselimo se Vašem dolasku,
Državni arhiv u Sisku
Interpretacijski centar baštine Banovine

Komentari nisu dozvoljeni