Mediji

Kategorija arhive Mediji

Veličanstvenu prvu Noć muzeja u Glini uveličala i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

Link na članak: http://www.radio-banovina.hr/velicanstvenu-prvu-noc-muzeja-glini-uvelicala-ministrica-kulture-nina-obuljen-korzinek/

U „Noći muzeja“ – čitav grad muzej

Link na članak: http://www.ps-portal.eu/regional/u-noci-muzeja-citav-grad-muzej/

Interpretacijski centar baštine Banovine u prvoj Noći muzeja u Glini

Radio Banovina, 25.1.2017., autor Matea Srebačić

Link na članak: http://www.radio-banovina.hr/interpretacijski-centar-bastine-banovine-prvoj-noci-muzeja-glini/

Radio Quirinus – Leksikon

– Općenito o Centru (kada je osnovan, s kojim ciljem, gdje je sjedište, podružnice u SMŽ?)

Interpretacijski centri specifični su u svojoj definiciji jer predstavljaju modernu formu muzejsko-galerijske djelatnosti koja dopušta prezentiranje baštine na najkreativnije načine moguće, a ne propisuje kruto institucionaliziranje postava i aktivnosti. Ne propisuje čak niti posjedovanje stalnog postava, što je osobna iskaznica svakog muzeja. Takva fluidna forma ne pati niti od stalnog sjedišta tako da Centar koristi mogućnosti stvaranja sadržaja na više lokacija. Dugoročni plan je doista pionirski na području cijele Hrvatske – kako područje Banovine geografski obuhvaća više gradova i općina tako će se kroz vrijeme stvoriti mreža lokacija Interpretacijskog centra baštine Banovine. Sukladno time već smo se prijavili na natječaje projektima koji bi za cilj imali osiguravanje fizičkih sjedišta Centra.

Pročitaj više

Novi sisački tjednik – ICBB interview

Za početak, predstavite se našim čitateljima. Mnogima ste već poznati po svojim kolumnama o zdravom načinu života, raznovrsnim radionicama i pojektima koje ste realizirali u suradnji s brojnim sisačkim ustanovama i udrugama. S dvostrukom diplomom novinarstva i muzeologije lani ste postali ravnateljicom novog Interpretacijskog centra baštine Banovine. Kako ste se našli u ovim vodama i koja su iskustva prethodila tome?

Novinarstvo i muzeologiju studirala sam paralelno na dva različita fakulteta s idejom da bih „kad odrastem“ bila novinar u području kulture. Međutim, kako se život događa u periodima između naših pomno razrađenih planova, karijerni put počela sam u radijskom novinarstvu, 2002. godine. Na Plavom radiju (danas dio Soundset nacionalne radijske mreže) sam zanat pekla nešto više od godinu dana.

Pročitaj više

Tradicionalni viduševački božićni običaji predstavljeni u Glini

Link na članak: http://www.radio-banovina.hr/tradicionalni-vidusevacki-bozicni-obicaji-predstavljeni-u-glini/

Snimka igrokaza „Unošenje Božića“ u izvedbi KUU „Viduševac“.