Izložba Želimira Šiška-”Predjeli oslikani pastelom”

Izložba Želimira Šiška-”Predjeli oslikani pastelom”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika Želimira Šiška “Predjeli oslikani pastelom” u srijedu, 3. srpnja 2019. godine u 19:30 sati. Program otvorenja obogatit će nastupi Ženskog vokalnog ansambla Dunje iz Kutine, Udruge umirovljenika Zlatna dob iz Popovače te Tamburaškog sastava Oldtajmeri iz Kutine.

Izložba je prodajnog karaktera te u Interpretacijskom centru baštine Banovine ostaje otvorena do 31. srpnja 2019. godine, a ostvarena je uz financijsku potporu Sisačko-moslavačke županije.

Više o slikaru Želimiru Šišku

Želimir Šiško rođen je 1949. godine u Sisku. Likovnim radom počeo se baviti u osnovnoškolskoj dobi, a polovicom 1960-tih  završava crtačku školu prof. Želimira Janeša, akademskog kipara i redovnog profesora na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje dobiva ozbiljne poduke iz crtanja i slikarstva. U Sisku završava osnovnu i srednju školu, a diplomira na Tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Početkom sedamdesetih slika u tehnici ulja, a krajem osamdesetih stvara i prve slike sa suhim pastelom te mu od tada tehnika pastela postaje najomiljenija slikarska tehnika. Skupne izložbe obilježavaju mu osamdesete godine, a u Knjižnici i čitaonici Narodnog sveučilišta u Kutini 1990. godine ostvaruje svoju prvu samostalnu izložbu. Ostalo je povijest. Izložba u Interpretacijskom centru baštine Banovine u Petrinji mu je 83. samostalna izložba. Nesebično sudjeluje na stotinama skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, humanitarnim aukcijama i likovnim kolonijama. Zaslužan je i za likovno opremanje nekoliko knjiga te brojnih zidnih slika za crkve, tvrtke i društva u Moslavini, a nedavno i za oslikavanje 13-metarskog murala na otoku Viru. Živi i stvara u Kutini. Prima brojne pohvale i nagrade za svoj umjetnički rad od kojih je posljednja Nagrada za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije koja mu je uručena na Svečanoj sjednici Županijske skupštine 11. lipnja 2019. godine.(M.Mladenović)

Komentari nisu dozvoljeni