Otvorena izložba Petrinjska zemla, materijal

Otvorena izložba Petrinjska zemla, materijal

Petrinjska zemla, materijal, naziv je izložbe te kruna zajedničkog rada obitelji Bešlić, Konzervatorskog odjela u Sisku Ministarstva kulture, Galerije Krsto Hegedušić i Interpretacijskog centra baštine Banovine.

Otvorili smo ju prigodnim programom koji je privukao brojne uglednike, posjetitelje i predstavnike medija, hvala vam svima na dolasku i doprinosu. Bilo je lijepo čuti uvodnu riječ domaćina, Ane Lipovac iz POU Hrvatski dom Petrinja u sklopu kojeg djeluje Galerija Krsto Hegedušić, a zatim slušati o okolnostima i putu nastanka zbirke, registracije i prezentacije od ravnateljice Centra Martine Mladenović, vlasnika Zavičajne zbirke Hrvoja Bešlića te pročelnice Konzervatorskog odjela u Sisku Ivane Miletić Čakširan. Najaviti sjedište Interpretacijskog centra i budući rad u gradu Petrinji također je velika stvar u promicanju i prezentiranju naše bogate baštine.

Dogradonačelnica Petrinje dr. Viktorija Kaleb u svom govoru osvrnula se upravo na to, baštinu kao dio identiteta našeg naroda i ljudi koji obitavaju na ovim prostorima od prapovijesti. O projektu Interpretacijskog centra, kao i o drugim velikim planovima za promicanje baštine Sisačko-moslavačke županije govorio nam je župan Ivo Žinić, dotaknuvši se i osobnih poveznica s obitelji Bešlić čime je otvorenje naše izložbe doista imalo topli, obiteljski karakter.

Za glazbeni dio večeri zahvaljujemo Vidu Bešlić i Dominiku Štefančiću koji su izveli autorske skladbe na gitarama i tako upotpunili službeni dio otvorenja. Bila je to doista divna večer, nadamo se kako dio atmosfere možete doživjeti preko fotografija.
Izložba ostaje otvorena do 15. veljače 2018. i može ju se razgledati u radnom vremenu Galerije Krsto Hegedušić

foto:Boris Savić

Komentari nisu dozvoljeni