”Poezija u slici” u Glini

”Poezija u slici” u Glini

Srdačno ste pozvani na otvorenje izložbe studenata Nastavničkog odjela Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu „Poezija u slici“ te razgovor o knjizi Banijska književna antologija u petak, 30. rujna s početkom u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Glina.

Izložbu inspirirali su fragmenti iz knjige Banijska književna antologija koju su dr. Boris Vrga i književnik Miroslav Kirin pripremili kao odgovor na razorni potres u Petrinji krajem 2021. godine, a Hrvatski P.E.N. centar u suradnji s Meandar Mediom objavio nekoliko mjeseci nakon potresa. Radovi su djela studenata Nastavničkog odsjeka ALU te kroz dvadesetak plakata B1 formata prikazuju poeziju u drugačijem obliku, kombinacijama riječi i slikama prikazanima kroz različite tehnike kao dašak optimizma u vremenu postpotresne obnove i oporavka. 

Mentori studentima bili su prof. Snježana Ban i voditelji-mentori na Nastavničkom odjelu ALU Igor Čabraja i Iva Ćurić na grafici, Vlasta Žanić i Vojin Hraste na kiparstvu te Ante Rašić i Snježana Ban na slikarstvu.

Izložba ostaje otvorena do 10. listopada i posjetiti ju možete u radno vrijeme Knjižnice i čitaonice Glina.  

Veselimo se Vašem dolasku,
Knjižnica i čitaonica Glina
Interpretacijski centar baštine Banovine

Komentari nisu dozvoljeni