Putovima glinske banske pukovnije

Putovima glinske banske pukovnije

Društvo Terra banalis prijateljska je institucija s kojom ćemo surađivati i stvarati kulturne i turističke sadržaje na području Banovine. “Terra banalis” okuplja entuzijaste – znanstvene, kulturne i stručne djelatnike zainteresirane za istraživanje, vrednovanje, obnovu i prezentaciju kulturne baštine banovinskog prostora, a osnovano je 2015. godine sa sjedištem u Glini.

Trenutno pripremaju projekt „Putovima glinske banske pukovnije“ koji uključuje osiguravanje sjedišta svog referentnog i interpretativnog centra za povijest Vojne krajine koji će se nalaziti u zgradi ”Kapelnikov stan”, turističko-informativni centar u zgradi ”Stare pošte”, završetak radova na prezentaciji ”Crkvišta”, memorijalno mjesto župne crkve svetog Ivana Nepomuka, te poučnu stazu.

Pripreme za projekt su krenule sastankom kojem su prisustvovali ključni nosioci projekta: Nataša Štefanec, predsjednica Društva i profesorica s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Miletić Čakširan, članica Društva i pročelnica Konzervatorskog odjela u Sisku, Ivana Horbec, članica Društva i povjesničarka Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu, Marko Rukavina, direktor glinske razvojne agencije, Andreja Šeperac, voditeljica Odjela za EU projekte te suradnik Tomislav Plesec i moralna podrška Martina Mladenović, privremena ravnateljica Interpretacijskog centra baštine Banovine.

Komentari nisu dozvoljeni