Vremenska kapsula baštine

Vremenska kapsula baštine

VREMENSKA KAPSULA BAŠTINE
Naš 4.a iz 1. Osnovne škole Petrinja danas je uz svjedodžbe i ispraćaja u 5. razed dobio i Povelju vremenske kapsule baštine.
Posjetili smo naše prijatelje i uručili im Povelju vremenske kapsule, još jednom im se zahvalili za svu radost i priloge kapsuli koju su nam unijeli u našu Bašti(nu) Banovine te se do 2023. godine kada će završavati 8. razred oprostili i s njima i dragom učiteljicom Gabrijelom Kolar.
Ponovno smo se sjetili događaja zakapanja, udruge Kozlići koji su nam kasnije izveli kamišibaj predstave, dobrog domara Vuje koji je kapsulu vakumirao i iskopao joj njen dom u našem rustikalnom vrtiću za biljke (stakleniku), a i naše četveronožne čuvarice kapsule baštine koja nakon ceremonije zakapanja ostatak radnog vremena provela spavajući baš na tom mjestu (do tada baš nikada tamo nije spavala, vjerovali nam ili ne!)
Našim sada petašima želimo uspjeh i veselje u višim razredima, učiteljici Gabrijeli novu divnu generaciju prvašića, a ravnatelju škole Robertu Grozi zahvaljujemo na volji i spremnosti za suradnju (i njemu smo uručili primjer Povelje).
Izmjenili smo i shemu našeg Cvijetnjaka 1 u Bašti(ni) Banovini i dodali lijepi crveni “X” koji označava mjesto gdje nas kapsula čeka 2023. godine.(M.Mladenović)

Komentari nisu dozvoljeni